FAQ
Veelgestelde Vragen.
We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over The Gate en de implementatie binnen jouw organisatie. misschien staat je vraag tussen onderstaande veelgestelde vragen of neem contact op. We helpen je graag verder!
The Gate is een 3D serious game ontwikkelt om jongeren in de (crisis) opvang een warm welkom te geven. Dit idee is ontstaan bij Sterk Huis om het moment van opname te verbeteren. The Gate is er speciaal voor jongeren die de opvang binnen komen. Ieder kind heeft recht op informatie en The Gate biedt dat kinderen op een manier die ze ook nog eens zeer aanspreekt. Op de pagina ons verhaal kun je meer lezen over hoe het project tot stand is gekomen en op de pagina voor organisaties kun je lezen uit welke aspecten de game bestaat.
Voor veilige opvang, maatschappelijke opvang en alle organisaties die te maken hebben met verblijf voor jongeren of jong volwassenen. Twijfel je of The Gate geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met Sabine op.
Serious game The Gate is ontworpen voor jongeren vanaf 10 jaar, maar jongere kinderen kunnen onder begeleiding (van broertje of zusje) prima meespelen. In het spel zijn bewust geen enge of grove onderdelen opgenomen.
Druk op de grote 'Meedoen' of 'Doe mee' knop en vul het aanmeldformulier in. Je kunt ook de informatie direct aan Sabine Donders van Sterk Huis sturen via de contactpagina of via sabinedonders @ sterkhuis.nl.
Sabine Donders van Sterk Huis neemt contact met je op om vrijblijvend alle details door te spreken. Mocht je organisatie geïnteresseerd zijn dan hebben we een implementatieplan op de plank liggen waarmee we een goede implementatie waarborgen binnen je organisatie. Sabine legt je alles uit.
Helaas hebben we geen kant en klare demo liggen, maar neem gerust contact op met Sabine om je vragen te stellen. We kunnen je verder meenemen in The Gate aan de hand van onze verhalen en een gameplay video. Bekijk ook vooral even de trailer op de homepagina. Meld je vrijblijvend aan voor The Gate en Sabine zal al je vragen beantwoorden.
Het spelen van The Gate kost gemiddeld anderhalf uur, maar het kan zijn dat jongeren langer nodig hebben als ze niet vaak gamen of moeite hebben met lezen (van de Nederlandse taal). Tussendoor kunnen spelers het spel opslaan om later verder te spelen.
Allereerst zullen medewerkers, als een jongere binnenkomt, The Gate aan moeten bieden. Praktisch betekend dit dat er materialen klaargezet moeten worden en dat de medewerker een nieuwe speler aanmaakt. Dit gebeurd via het medewerkerdeel in The Gate dat erg gebruiksvriendelijk is. Zodra je als organisatie meedoet met The Gate krijg je uitleg hierover.
Het is dankzij een bijdrage van Kinderpostzegels extra voordelig om je begin 2024 aan te melden voor The Gate. Neem contact op met Sabine om de exacte kosten te bespreken. Houd rekening met een zeer vriendelijke jaarlijkse bijdrage en aanschafkosten voor laptops, controllers en koptelefoons. We raden altijd aan om naar sponsoren hiervoor te zoeken.
Jongerenparticipatie
Allereerst vragen we van organisaties om mee te werken aan het onderdeel jongerenparticipatie. Dit houdt in dat tijdens het implementatieproces er een workshop met de jongeren wordt gedaan waarin verbeterpunten op worden gehaald over de start van de hulpverlening. Deze verbeterpunten worden aangeboden aan het management en hier komen actiepunten uit. Per organisatie wordt gekeken hoe we dit kunnen borgen.
Gatekeepers
Het aanstellen van een of meerdere Gatekeepers, dit zijn medewerkers van de afdelingen waar de Gate zal worden ingezet. Zij hebben structureel overleg om The Gate te borgen en helpen collega’s bij de inzet van de game.
Online bijeenkomsten
Twee keer per jaar is er een onlinebijeenkomst met alle betrokken organisaties om tips en tricks uit te wisselen. Ook zullen hier doorontwikkeling en actiepunten worden besproken.
Om The Gate te kunnen spelen heb je een laptop, controller en koptelefoon nodig. Een internetverbinding is niet nodig. Het draait op vrijwel iedere gaming laptop. De exacte specificaties worden hieronder beschreven.
Voor de laptop:
Doorgaans zijn de goedkoopste gaming laptops op de bekende online winkels genoeg om The Gate te spelen, maar controleer altijd even of ze voldoen aan onderstaande specificaties:
-
Processor: vanaf Intel i5 of Ryzen 5
-
Grafische kaart: Een ‘dedicated’ (dus niet geintegreerde) grafische kaart. Minimaal NVIDIA GeForce GTX 1650 of vergelijkbare Ryzen grafische kaart.
-
RAM: Vanaf 4GB werkgeheugen, maar liever 8 GB.
-
Opslag: SSD opslag is mooi meegenomen (en er zijn weinig laptops meer zonder). Er is niet veel opslag nodig, aangezien er eigenlijk alleen The Gate op hoeft te draaien. 256GB is genoeg en er zijn waarschijnlijk geen laptops te vinden met minder opslag.
-
Beeldscherm: minimaal 15 inch schermgrootte met 1920x1080 pixels resolutie. Schermen moeten altijd het 16:9 aspect ratio hebben. Een resolutie van 2560x1440 is ook mogelijk, maar niet aan te raden.
-
Poorten: Er moet een controller aangesloten kunnen worden. Dit gaat doorgaans via USB-A of USB-C. Controleer daarom altijd even of je de controller die aangeschaft wordt ook kunt aansluiten op de laptop. Meestal wel hoor. Verder moet er ook een koptelefoon aangesloten kunnen worden, dus is er een 3,5 mm audio-aansluiting nodig. Soms zit deze aansluiting ook in de controller.
Tip: je kunt deze specificaties invullen als filters bij de bekende webshops.
Voor de controller:
De controller moet een Xbox of Xbox compatible controller zijn (Xbox Series / Xbox One). De originele Xbox controller is degelijk, maar wel wat duurder. Er zijn ook alternatieven te koop die voordeliger geprijsd zijn. De levensduur van deze controllers is wel wat minder, maar waarschijnlijk prima. Daarnaast is het aan te raden om de controller met draad aan te sluiten op de computer, omdat anders de batterijen leeg kunnen gaan.
Voor de koptelefoon:
Bij koptelefoons is er een ongelofelijk verschil in prijs. Over het algemeen geldt: hoe duurder hoe beter en hoe goedkoper hoe slechter. In principe ‘werkt’ iedere koptelefoon of set oortjes, maar als het binnen de mogelijkheden valt is onze suggestie:
-
Over-ear koptelefoon (valt over de oren waardoor je beter afgesloten bent van de omgeving)
-
Met kabel, want dat is eenvoudiger aansluiten dan met Bluetooth en de batterijen kunnen niet leeg gaan. Let er op dat de laptop een audio aansluiting heeft, maar de meeste gaming laptops hebben dit gewoon. Sommige controllers ook.
-
Dat zit goed. We hebben tijdens de ontwikkeling rekening gehouden met de veiligheid. We hebben de volgende maatregelen genomen:
1. Niet via internet
The Gate wordt geïnstalleerd op een laptop en er wordt niets gedeeld via internet. Er gaan dus geen gegevens 'de cloud' in.
2. Versleutelde gegevens
Wanneer de medewerker een spelersaccount aanmaakt dan worden er instellingen gedaan voor de speler. Dit zijn de enige gegevens die de game fysiek opslaat op de laptop waarop de game geïnstalleerd staat. Deze gegevens worden versleuteld zodat ze niet ingezien kunnen worden.
3. Spelersnaam en wachtwoord
Jongeren krijgen ieder een spelersnaam en wachtwoord waarmee ze in kunnen loggen in de game. We vragen medewerkers om geen volledige namen te gebruiken.
4. Medewerkersdeel login
Bij een eerste keer inloggen in het medewerkersdeel wordt de medewerker gevraagd om een wachtwoord aan te maken voor die laptop. Bewaar dat wachtwoord goed. Mocht het wachtwoord kwijt zijn of in handen komen van jongeren dan kan er een nieuw wachtwoord aangemaakt worden via een procedure. Deze procedure ontvangen organisaties die meedoen.
Deelnemende organisaties krijgen automatisch (jaarlijks) een aantal uren nazorg door game designer Maarten, eigenaar van Studio Rightside. Je kunt contact opnemen met Maarten voor technische vragen of Sabine voor algemene vragen. We zullen je dan zo goed mogelijk helpen.
The gate wordt al succesvol ingezet bij 5 organisaties
Kom er gezellig bij met jouw organisatie! We helpen graag zo veel mogelijk jongeren met The Gate. Jij ook toch?